Torsdag 11 April
kl. 18:00 Varme møter - Fra Krenkelse til håp Gulset Nærmiljøsenter
Marius Bråtelund ble krenket og misbrukt av far mens han vokste opp på Gulset. Mauricio levde på gata da han ble adoptert til Norge - der krenkelsene fortsatte. Begge har vært våre naboer på Gulset og forteller sine historier og hjelper oss å se, hjelpe og forebygge vold.

Marius har foredrag på skoler over hele landet, mens Mauricio ble kjent da han med bunad og torader fridde på TV2 til kona fra Siljan.
Møt dem begge på Gulset der de skaper "Varme møter mellom mennesker"

Mauricio rømte fra volden til Gulset, mens Marius rømte bort.
 - snakker om overgrepene så andre kan bli reddet.

Mauricio vokste opp i en storfamilie i Medellin, Colombia. Familiesituasjonen tvang ham til gata der overgrepene skadet ham for livet. Det som skulle bli hans redning i Norge, skadet ham enda mer. Med kjærlighet i blikket flyttet han til Stigeråsen og ble TV-kjent da han spilte torader i Telemarksbunad på «Norske Talenter» og fridde til Siljan-jenta på direkten.
 I dag bor han med kone og datter på Herre.  Torsdag er han tilbake på Gulset med torader og sin historie.


Marius vokste opp på Gulset med vold i hjemmet og usynlighet på skolene. De som skulle se og hjelpe, lukket øynene uten å lytte. «Jeg skulle ha sagt ifra før», sa naboen i rettsaken mot far som fortsatt soner for overgrepene.
 En helsesøster på Rjukan videregående skole ble redningen da Marius hadde kommet seg bort fra Gulset. Han fikk tillit nok til å fortelle litt, men først etter flere politiavhør kom hele sannheten for dagen – en skrekkelig historie.


Når både Marius og Mauricio i dag står fram med sine historier for å hjelpe andre, er de to mirakelhistoriene den ekstreme motsetning til den likegyldigheten de fleste av oss har overfor mennesker som krenkes i våre nabolag.
 Vi unngår det og vil helst ikke høre om det, mens de to unge mennene er enige om at slike tabuer må snakkes i hjel og ikke ties bort.


Både Marius og Mauricio samarbeider med bl.a. Stine Sofies stiftelse for voldsutsatte barn og drømmer om å skrive bøker om sine historier.


I dag har begge fokus på å leve rolige liv sammen med dem de er glad i og bruke sine erfaringer for å hindre at andre opplever de lidelser de bærer med seg resten av livet.


«Varme møter mellom mennesker» er en ny temaserie som Gulset Nærmiljøsenter arrangerer for å skape «den varme bydelen».


Torsdag 11. april kl. 18.00 på «Gulsetsenteret – det ideelle bydelshuset»2019 © Gulset Nærmiljøsenter