Jonis ble Årets Gulsetter 2019

"Kongen av Gulset" ankom i Kongens gamle limousin da han skulle dele ut prisen til "Årets Gulsetter". På scenen fikk han selv prisen og delte ut Gulsetkofta til "den varme nabo"

Jonis Josef ankom Gulsetdagen «Kongelig»  i Kong Haralds gamle limousin med Nærmiljø-frivillig Magne Hognerød som sjåfør. Med i bilen var brødrene Jeyte og Jibril som spiller Sharky, og Abdi Karim som spiller Jonis i TV-serien. De ble alle tatt imot som stjerner i et fullpakket Gulsetsenter.

Jonis skulle dele ut prisen «Årets Gulsetter» for 8. gang, men for å hente opp «Den gode nabo» som ble utdelt på de fem nabofestene for 10 år siden, hadde Nærmiljøsenteret bedt «Gulsetkongen» om å kåre sin «Varme nabo». I anledning Nærmiljøsenterets 10 års jubileum for «varme nærmiljø» var «Jubileumsgaven» en Gulsetkofte tol en som hadde betydd noe for dem da de vokste opp her»

Jeyte og Jonis var ikke i tvil om at det måtte bli Anita Johansen i Rypeveien som alltid var der og stilte opp med pølser, lomper og annen hjelp til nabobarna. En julenisse fra sløyden, gav jeg til Anita fortalte Jonis, fordi julepynt var jo «haram» i vår familie.
 Jonis overrakte «Nabokjerringa» Anita Johansen en «Gulsetkofte» som symbol på at Gulset er «den varme bydelen» før han åpnet konvolutten for å dele ut prisen «Årets Gulsetter».

« Utmerkelsen ”Årets Gulsetter” deles ut av Gulset Nærmiljøsenter og Gulsetsenteret på Gulsetdagen hvert år som bydelens høyeste utmerkelse. Årets prisvinner har vært en av mange som har skapt den kulturen som Gulset i dag er kjent for – et mangfold av mennesker med ulike evner og muligheter. Årets Gulsetter 2019 er full av liv, ideer, påfunn og talenter, men mest av alt er prisvinneren glad i bydelen sin, i folket her og det Gulset representerer. Det smitter og merkes.»
leste han før «rollefiguren Jonis» i Abid Karims skikkelse fortsatte:
Årets Gulsetter 2019 har satt Gulset i fokus ved å by på seg selv og la andre få del i det han drømte om. Fra å være en vill ide som noen tente på, gikk det bare noen måneder før nesten alle i Norge vet hvor Gulset er. Kongen av Gulset er en suksess, og Årets Gulsetter 2019 er selvfølgelig Jonis Josef !!!

Juryens begrunnelse var at Jonis gjennom «Kongen av Gulset» har satt Gulset på kartet slik at «hele Norge» nå vet hvor Gulset er.  Når Nærmiljøsenteret vil at Gulset skal bli nasjonalt kjent som «forbilde på den varme bydelen», er «Kongen av Gulset» et viktig bidrag.
 Vår jobb som innbyggere er å skape den varmen vi skal være kjent for.

Jonis fortalte om et godt nærmiljø og mente andre har mye å lære av hvordan ulike grupper lever sammen som en «non-stop-pose» på Gulset. Vi må fortsette å være inkluderende og vise fram Gulset som en bra bydel, sa Jonis til stor jubel fra et fullsatt Gulsetsenter.

Ny volleyballbane

Gulsetsenteret, Coop Extra og Nærmiljøsenteret delte også ut Gulsetfondet på 35 000,- til ny volleyballbane som Hubrovegen og Uglevegen velforening vil bygge fordi flere spiller volleyball på Gulset og trenger baner i nærmiljøene. Edvard Straumsnes tok imot sjekken og lovet banen ferdig i sommer. Politikerne lovte å komme på åpningen til politisk kamp når de skal kjempe om velgerne til høsten-

Varme møteplasser

Som en forsmak på temaserien «Varme møteplasser mellom mennesker» som Nærmiljøsenteret og Biblioteket starter i høst med en «Politisk bydelsdebatt» 27. august, fikk partiene profilere seg på Gulsetdagen.

En engasjert gjeng fra hele den politiske bredden svarte villig på spørsmål fra styreleder Lars Erik Finholt om alt fra «Åletjern eller Syden?», «Jacob&Gabriel eller Gulset Grill?» og «1 eller 2 barneskoler?» eller «Når forsvinner bommene til Gulset?»

Hvert parti fikk 1 minutt for å si hvorfor de fortjener Gulsetfolkets stemme som en innledning til debatten de fortsetter samme sted 27. august.

Etter et mangfold av musikk, kultur, mat, salg, veteranbiler, grilling og god naboprat, fikk mange med seg gaver fra butikkene som gevinster i Gulsetdagens «Hjertelodd – Jeg er en Gulsetter».

Gulsetdagen 2020 blir lørdag 25. april. Velkommen tilbake i mellomtiden!


2022 © Gulset Nærmiljøsenter